Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

12 pont - Mit kíván anya?

2015. március 14. 20:14 - Várfalvy Emőke

Legyen béke, szabadság és egyetértés

mit_kivan_anya.png1. Kívánjuk az anya emberi szabadságát  (mármint napi 10 percet amit magunkban tölthetünk - a napi háromszori zárt ajtós pisilés nem számít bele!)

2. Felelős Apákat magunk körül (a csoki/nápolyi/túró rudi stb. nem reggeli/ebéd/vacsora még ha üvölt is a gyerek, hogy csak azt eszik)

3. Havi egy csajos estét (ahonnan hazaérve bájosan alvó gyerek(ek), mérsékelten széttúrt lakás és - ez opcionális - szexi férj, két megtöltött borospohárral a kezében várnak)

4. Törvény/munkahely/közvélemény előtti egyenlőséget azokkal a nőkkel, akiknek nincs gyerekük (gyerekkel otthon lenni felér egy komolyabb projektmenedzseri MBA továbbképzéssel, harcászati, vegyészeti, orvosi, pszichológiai és vendéglátó mellékszakirányokkal kiegészítve, szóval ki épült le szellemileg?!)

5. Alvónapot (legalább egy hétvégi napon kelljen fel apa reggel hatkor közép langyos kakaót főzni, majd kiönteni, mert mégis inkább csak mézes tejecskét kér az a.... gyerek.)

6. Közös teherviselést (a háztartási munka nem női szórakoztató levezetés az egész napos hajtás után még ha az a cuki kis kötényke olyan szexi is rajtunk)

7. Úrbéri viszonyok megszüntetése (a GYED zsebpénz, amiből pelenkát, cuki, lebüfizhető ruhácskákat meg biozöldséget veszünk a gyereknek, tudod mennyibe kerül egy tiszta bőr supinád cipő?!)

8. Az emberi identitásunk visszaállítását (Nem az a nevem, hogy Anya. Pláne nem ..... Anyukája. Önnek sem az szerepel a személyiében, hogy Kovácsné Védőnéni vagy Kissné Óvó néni, nem?)

9. Társkártya Apa számlájához (korlátlan limittel)

10. Apa esküdjék fel a családra (a cuki, anyánál 10 évvel fiatalabb, 20 kilóval könnyebb titkárnéni azért olyan hamvas és ropogós, mert nem szült még gyereket, hetente ötször jár aerobikra és csak füvet eszik, azt is light öntettel. Verd ki a fejedből! Most!)

11. Még egy pár cipőt (Most komolyan tűsarkúban kéne tolnom a babakocsit?)

12. Csoki (SOK!)

 

AZ ANYA IS EMBER!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr567267837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása