Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Szülőnek lenni - Te hova teszed a stresszt?

2015. március 13. 18:18 - Várfalvy Emőke

funny-stress-quotes-2-300x226.jpgMint a kívülállóktól nap mint nap megtudhatjuk, a gyerekekkel otthon lenni örök móka és kacagás. Mert milyen jó dolog már hétfő délben a kanapén ülve, még pizsamában rajzfilmet nézni és finom, apró kakaós csigákat majszolni egy jókedvű kiskorúval. Aki eközben a munkahelyen görnyed a határidők alatt, s napi 3 kávét és 1 doboz cigit fogyaszt, hogy oldja a stresszt, el sem tudja képzelni, hogy ezek az otthonülő kisgyerekes anyukák mit áriáznak itt a nehézségeikről. Ugyan már!

Valóban. A kiskorúakkal folytatott itthoni, mindenki számára komoly személyiségfejlesztő tréning hatású gyaloggalopp össze sem hasonlítható azzal a napi 8, na jó 10 órás, heti 5, na jó, néha 6 napos tortúrával, amit az átlag ember (nőszemély) munka címszó alatt csinál. Mert ugye, ha dolgozol és tele a puttony, akkor kiugrasz és elszívsz egy cigit, iszol egy kávét, eszel egy tábla csokit, megbeszélitek a konyhában/klotyóban a kolleganőkkel, fújtok egyet és megy a szekér tovább. Jó esetben a főnököddel is megbeszélheted, ha seggfej, persze nem ezekkel a kifejezésekkel, de árnyaltan közölheted vele, hogy az ülepe és a nyakán lévő felderítő eszköz néha valami ok folytán csereszavatos. Ha mégsem ilyen liberális a főnököd, legalább utálhatod. Szívből. Teli tüdőből. Ami jól esik. S ha minden kötél szakad, akkor este ott a lehetőség arra, hogy elmenj valahová és jól kitombold magad (Oké, ez a forgatókönyv dolgozó, gyerekes anyukáknál nem működik, de ők általában nem is kételkednek az anyaagyfitnesz komolyságában).

Ami viszont az otthoni kis főnök melletti stresszt illeti, szerintem furán venné ki magát, ha közölném a fél éves gyerekkel, most ne haragudj, ki kell ugranom a boltba egy tábla csokiért. Tudod, muszáj oldanom a stresszt, amit az kelt bennem, hogy már fél órája üvöltesz és ugyan én a teljes protokollt (kaki, pisi, éhes, fázik, lázas, fájós, álmos) végigfutottam, de az eredmény: oka ismeretlen. És már ezt csinálod velem 6 hónapja. A bátyád meg hard core változatban 3 éve.  

Úgy Isten igazából a kolleganővel kibeszélős változat sem működik, mert kinek panaszkodj:

A férjednek, aki örül, hogy hazaért a munkából és különben is:

- Nézd, milyen cukin gügyög, hát nem édes?

Az anyádnak, akinek az unoka úgy tökéletes, ahogy van, de ha nem akkor az csak azért lehet, mert:

- Hát, te is ilyen rossz alvó voltál kicsim. És éjszakánként volt, hogy két órát üvöltöttél, mégis itt vagyok.

Az anyósodnak, akinek az unoka, mert a fiára ütött a legcsodásabb valami a világon - igen, még a fiánál is csodásabb:

- Nem értelek szívem, nálam mindig megeszi a spenótot. Még repetázik is.

A gyerektelen barátnődnek, akinek még fogalma sincs, mivel jár egy gyerek, de már nagyon szeretne, csak a pasija nem:

- Oh, de drága, ahogy nyáladzik. Bárcsak nekem is lenne otthon egy ilyenem! Még a sírását is szeretném!

A 3 gyerekes barátnődnek, akinek eggyel több van:

- Hű, Te azt el sem tudod képzelni, milyen az, amikor egy futóbiciklin, egy a babakocsiban egy meg a hordozóban üvölt, hogy éhes. 

Szóval kibeszélés kilőve.

Pia, buli, egyéb tudatmódosítók? Kilőve. Mert ugye szoptatsz, vagyhát nem ihatod magad minden este mattosra egy 2 éves mellett. Fura családmodell lennétek, még, ha a másnapi védőnői látogatásra ki is józanodsz és találsz még egy le nem hányt és viszonylag normális szagú polót a szekrényben (hurrá!).

Utálat? Most őszintén. Képes vagy utálni a saját gyereked...ok, 5 percnél tovább?

Sport? Ok! Szoptatás alatt nem ajánlott, mert elmegy, más ízű lesz, mittomén. Utána meg. Mikor? Hogy? Kivel? Egyedül. Aham! Persze. És a futószettem is színben passzol a cuki félszázezres futócipőmhöz, amibe minden reggel frissen belehuppanok és lemondok 1 óra (5-1=4!) alvásidőmről, hogy fesztelen legyek belül és feszes kívül. Fejlövés - puff. 

Szex? Hehehehehehehehehehehehe!!!!

Ez most nem siralom, puszta tényfeltárása egy olyan területnek, amire még Colombus és Marco Polo is félve tenné be a csizmáit. 

Szóval, ha van ötleted, hova tegyük mi, anyák a stresszt - amit nem csak a porontyok okoznak, de ez már egy másik téma - akkor oszd meg, s ígérem, menedzserlem, hogy jelöljenek a következő Nobel Békedíjra.

Peace Mamikáim! 

stresz.gif

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr757266041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása