Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Egy kicsi, zöld leveli

2015. január 09. 16:37 - Várfalvy Emőke

Mondókás játék 4 hónapostól óvodás korig

Egy kicsi, zöld leveli,

A legyeket szereti,

Ugrik, hopp, ugrik, hopp,

Máris egyet megfogott,

Megfogott!

 

A legyeket szereti,

Amit megfog, megeszi,

Hamm, bekap, hamm, bekap,

Egy legyecske sem marad,

Nem marad!

 

Béka pocak tele már,

Elfogyott a légy-bogár,

Zöld levélre lefekszik,

Kicsi béka növekszik,

Növekszik!

zold_beka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Játékleírás:

4-18 hónapos korig:

A babát az ölembe veszem, szemben magammal. Az első versszak, első két soránál előre, hátra ringatom, a második két versszaknál hoppá, felemelem magasra, nagyobbaknál lehet ugráltatni is

A második versszak első két soránál ölelgetem, második két soránál a kezemmel hammogtatom (összezárt 4 ujj + hüvelykujj, mintha száj lenne) ahol érem.

Harmadik versszak első két soránál pocakot simogatunk, második két soránál lefektetem az ölembe, majd hirtelen felemelem jó magasra.

 

Nagyobb bölcsiseknek, ovisoknak:

A gyerekek párban szemben állnak, egyikük a béka, másikuk a légy. Az első verszak, első két soránál a békák guggolásban vagy, ha az még nem megy, álló helyzetben rigónak, a legyek a kezüket széttárva dülöngélnek és zümmögnek, a második két versszaknál a békák ugranak 2-3-at és megfogják a legyük egyik kezét.

A második versszak első két soránál a béka megöleli a legyét, második két soránál a kezével úgy csinál,mintha száj lenne és megenné a legyecskét, aki közben mocoroghat (ez egy kis csikizés).

Harmadik versszak első két béka pocakot simogat körbe körbe, legyecske széttárja a karját, azt jelezve, már nincs, második két soránál béka lefekszik a földre, mintha aludna, legyecskék pedig a kezükkel nagy kört írnak le a béka pocakja mellett, mutatva, mekkorát hízott. .

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr487056581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása