Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Agyépítők

2017. szeptember 07. 12:22 - Várfalvy Emőke

avagy mire jó a délutáni alvás

- Alszik már? – kérdezte türelmetlenül Agyas Mester az irányító központot rádión.

- Még nem – jött a rövid válasz, amit Agyas Mester már nem tudott szó nélküli hagyni.

- És mikor fog? Már fél órája várjuk, hogy elkezdhessük a munkát! Az egész csapat itt áll készenlétben. A neuronragasztót is bekevertük pontban egy órára. Ez nem nyál, hogy csak úgy lityegjen-lötyögjön.

- Sajnálom – válaszolt a központi ügyeletes a rádióba.

- Sajnálja? – fortyogott az öreg építésvezető – Ne sajnálkozzon itt fiam, hanem csináljanak valamit, hogy végre dolgozhassunk!

- Nem értem mire gondol - válaszolt az ügyeletes bizonytalanul.

- Hogyhogy mire? Hát arra, hogy csináljanak valamit, hogy elaludjon a gyerek. Itassanak vele langyos tejet, vagy kapcsolják be az unalom funkciót, esetleg futassák körbe húszszor a szobán és akkor életbe lép a fáradtság protokoll. Tőlem mesét is olvashatnak neki, mindegy! Most komolyan nekem kell magának ötleteket adni? Hát milyen észlény az ilyen? – mérgelődött az építő mester.

- Ez nem ilyen egyszerű Mester úr, ezt maga is tudja – válaszolt barátságosan az Agyalapi Irányító Központ Vezetője, aki hallva a hangos rádiós vitát, segítségére sietett az ügyeletesnek.

- Te vagy az Mirigy? – kérdezte Agyas Mester az ismerős hangtól.

- Én vagyok Agyas Mester, hogy van? – érdeklődött a főészlény.

- Én remekül vagyok fiam. Egy ilyen nagycsoportos gyerek agya az már kihívás, szép munka. Rengeteg finomságon lehet dolgozni. Csupa tekervény, rengeteg új kapcsolat. Csodálatos lehetőségek. Friss, ruganyos anyag. Sehol egy hiba! Szeretem az ilyet! Tegnap például a zenei hallást irányító rendszert hangoltuk. Szerintem simán lehet ezután belőle zongorista, vagy rock sztár. Ma meg jönne a mozgáskoordinációs központ. Azzal eddig még nem sikerült eleget foglalkozni, de, úgy látom, ma sem haladunk vele. Holnapra pedig a memória van betáblázva. Tudod milyen szigorú a terv, nem lehet csak úgy eltérni tőle, mert egyesek nem képesek még arra sem, hogy egy ovist ágyba küldjenek.

- Tudom Mester, persze – bólogatott Mirigy megértően és megnyomott pár gombot a vezérlőn.

- Remek, akkor szólj rá arra a sok észlényre körülötted, hogy iparkodjanak lefektetni azt a gyereket, mert, ha most nem alszik legalább két órát a csendes pihenőn, akkor sosem fog tudni rendesen focizni, a fára mászásról és az úszásról nem is beszélve.

agyepites.jpg

kep forrasa: constantcontact.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2012809550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása