Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Minta Anyák Adventi Kalendáriuma

2017. december 01. 15:22 - Várfalvy Emőke

Biztos te is ismersz olyan anyukákat, akik mindig mindent jól csinálnak, mindenre van idejük és imádják a karácsonyi előkészületeket. Vagy te is ilyen vagy? Akkor ez a te adventi kalendáriumod!

1. Úgy vártam a december 1-t. Végre belekezdhetek a Hatékony Karácsonyi Készülődés című tervem megvalósításába. Megjutalmazom magam egy kalóriaszegény müzliszelettel.

2. Ma a Mikulás verseket és énekeket gyakoroljuk a gyerekekkel, hogy jövő héten minden remekül sikerüljön az ovis ünnepségen. Imádom ezt az időszakot!

3. Advent első vasárnapja. Kis ünnepi ebéd (3 fogás), kizárólag természetes anyagokból készült ajtódísz kitéve, legújabb trend szerinti DIY adventi koszorú az asztalon. Habos kakaó reggelire a gyerekeknek.

4. Oh, az első csodás decemberi hétfő! Ma beszerzem a szüleim ajándékait és megrendelem a gyerekekéit az internetről, hogy még időben megérkezzen.

5. Megsütöm a bio zabkekszet és a chiamagos rizstejes banánkenyeret a holnapi Mikulás ünnepségre.

6. Hajnalban minden kiscsizma megtelik, mindenki azt a márkájú és mennyiségű csoki kapja, amire vágyott és, ami nem fog ártani a fogai állapotának. Férj ajándékáról sem felejtkezünk meg – egy üveg díszcsomagolt 12 éves whiskey mindig jól esik, igaz drágám?

7. Sütök egy kis organikus gyümölcskenyeret a holnapi ovis barkács délutánhoz, lehet, egy kis házi forró csokit is összedobok, majd termoszban viszem.

8. Barkácsdélután az oviban, ahol saját kezűleg készítjük el a többi anyukával az ajándékot a kicsiknek. Nem értem, a többiek miért nem lelkesednek, ez olyan csodás, hogy így együtt lehetünk!

9. Kóruspróba a templomi adventi ünnepséghez, este mézeskalácssütés és díszítés a családdal.

10. Advent második vasárnapja. Kis ünnepi ebéd szüleimmel, drága anyósomékkal kiegészülve. Este társasozunk a családdal, közben adventi énekeket dúdolunk. Pompás ez a nap!

11. Gyönyörűen süt a nap ezen a csodás hétfő reggelen, ideje ablakot tisztítani és függönyt mosni.

12. Ma beszerzem az anyósomnak a kedvenc boltjában a kedvenc parfümjét ajándékba. Apósom a kedvenc szivarját kapja.

13. Beszerzem az óvó néniknek a karácsonyi hála ajándékokat és megtervezem a karácsonyi menüt.

14. Gluténmentes csokis brownit sütök a holnapi ovis karácsonyra és becsomagolom az óvó nénik ajándékait, kivasalom az ünneplő ruhákat, amit már novemberben beszereztem a fiamnak.

15. Ovis karácsonyi ünnepség, hát nem ez a legmesésebb dolog, amit egy anya kaphat?

16. Vidám összejövetel házi finomságokkal a közeli barátokkal. Karácsonykor mindenki elutazik, de legyen azért egy kis együtt ünneplés, nem?

17. Advent harmadik vasárnapja, karácsonyi koncert a templomi kórussal, ismét mindenki csodás!

18. Elmegyek a csomagautomatába a gyerekek ajándékáért, ami kis utánajárás után végül megérkezett a webshopból. Köszönőlevelet írok a webshop ügyfélszolgálatának, hogy együtt működtek az eltűnt csomag megtalálásában.

19. Beszerzem Férjem ajándékát és a karácsony esti visszafogott, de szexi szettemet is az ünnepléshez. Becsomagolom mindenki ajándékát.

20. Nagytakaírtás 1. – fürdők, konyha, kárpitok. Délután kozmetikushoz és körmöshöz megyek.

21. Nagytakaírás 2. – porszívózás, bútor polírozás. Megkeresem a karácsonyfatalpat. Kipróbálom az izzósort és pótolom ami kiégett. Díszek rendben. Karácsonyi abroszok kimosva. Karácsonyi szalvéták, szalvétagyűrűk beszerezve.

22. Beszerzem és eldugom a karácsonyfát, megveszem a karácsonyi vacsora hozzávalóit. Meglátogatom a fodrászomat.

23. Megsütöm a karácsonyi süteményeket, előkészítem a másnapi vacsora hozzávalóit.

24. Feldíszítem a fát, megfőzöm a vacsorát, beteszem az előre becsomagolt ajándékokat a fa alá és ragyogok. Csodás karácsony este.

Ha nem ismertél magadra se csüggedj, olvasd el a másik kalendáriumot, amit nem annyira minta anyáknak írtam.

untitled_design.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr513409249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása