Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Élet a Bóbitán túl

2013. május 29. 11:28 - Várfalvy Emőke

dandelion-102222_640.jpgÖrülök, hogy itt vagy, gyere, beszélgessünk egy kicsit. Vagyis én beszélek, s Te a sorokat olvasva bólogatsz meg mosolyogsz, mert tudod, miről van szó. Te is pont ezt éled át. Anyu/Mami/Anyuci/Mama/Édesanya vagy. Van 1/2/3/3+ gyermeked, akiket imádsz, akik kitöltik mind a 24 órádat, s akik, ha nincsenek is fizikailag veled, akkor is ott vannak mindig Benned. Mert Szülő lettél, s maradsz, míg a halál el nem választ. 

És minden nap hajnalban kelsz, reggelit készítesz 3/4/5/5+ főre, munkába rohansz, vagy csak egyszerűen (?!) rendben akarod tudni a lakást, de valahogy az a nap, ami a prebabaisztikus időkben még elég volt 10 óra munkára, fitneszre, barátnőzésre, mozira, házimunkára, shoppingolásra, futásra a Szigeten, szombat esti táncos bulira, kozmetikusra, fodrászra, kirándulásra, színházra, koncertre, egy jó hekkre a Rómain és persze a pároddal eltöltendő mindenféle jóra, azt most úgy szorít, mint egy kinőtt cipő. Bárhogy is tuszkolod, nem fér bele, csak a Bóbita, a főzelékes fazék, ami hiába sikálod mindig valamiért ragad, a Duplos doboz, a tápszeres kanál és persze a babakocsi fitnesz, amihez mondhatták volna előre, hogy minimum olimpiai bajnok súlyemelőnek kéne lenned szakításban, mert egyébként nem lehet vele BKV-zni.

Ha a Gyerek(sereg) alszik, Te vagy magad próbálod utolérni, vagy kezdő anyukaként igyekszel tökéletesíteni az anyasághoz szükséges 'szakmai tudásod'. És még ott vannak a versek, mondókák, dalok, mesék, amikből sohasem elég, mindig újabbakat és újabbakat keresel. Valjuk be, nem csak azért, hogy a Csöppségnek már 3 évesen 1000 szavas legyen a szókincse, hanem azért is, mert egy idő után úgy érzed, ha még egyszer el kell énekelned a Bóbitát, kihullanak a hajszálaid. Egyesével. 

Itt jövök én.

Az Avarfalvi Meséken olyan verseket, mondókákat, énekecskéket, játékokat, meséket olvashatsz, amiket eddig még biztos nem. Van, ami csak a Babádnak szól, van ami neked, s van, amin mindketten jól fogtok szórakozni. Lesz humor és meghatódás, lesznek cukiságok és nagy, őszinte anyai igazmondás, minden, ami egy kisgyermekes anyuka fejében megfordulhat, s amit akár bébifőzelék turmixolás közben is el tudsz zakatolni a Drágaságnak, hogy megmaradjon még 1 percig a helyén szépen csendben.


Válogass a cimkék között, ahol jelölöm, milyen korosztálynak és milyen témában íródik a bejegyzés.

Szemezgess bátran, add tovább, ha tetszik, s ha hozzászólnál, ne habozz, én bírom a kritikát! :)

Ha kérdésed van, az avarfalvimesek@gmail.com címre írj.

Olvass, tarts ki és nevess sokat!

Szülőtársi üdvözlettel,


Várfalvy Emőke



Szólj hozzá!
Címkék: beköszönő

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr165331084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása