Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Farsangi meglepetés

2018. január 16. 20:16 - Várfalvy Emőke


 

Szerda reggel egymás után érkeztek a jelmezes gyerekek a csoportba. Az óvó néni mosolyogva nézte a változatos szuperhős felhozatalt. Gyönyörködött a pillangók és a hercegnők ruháinak színeiben. És örömmel látta, hogy a három rendőrnek öltözött kisfiú közül egyik sem hozott magával fegyvert.  

Mikor Beni belépett az ajtón, Szabi csalódottan felkiáltott:

- Így hogy fogunk játszani?

Az óvó néni értetlenül nézett a kisfiúra. Mi a baj Szabikám?

- Hogy fogunk így rendőröset játszani? – kérdezte Szabi teljesen elszomorodva.

- Szerintem pont úgy, ahogy más napokon – válaszolt kedvesen az óvó néni.

- De úgy nem lehet – jelentette ki Szabi.

Az óvó néni továbbra sem értette a problémát

- Miért nem?

- Mert nincs egy bűnöző sem. Viszont van három rendőr, két Pókember, egy Szupermen, egy Batman, egy Vasember, egy repülőpilóta, egy tűzoltó, meg négy hercegnő, két pillangó, egy méhecske, egy katica, egy cica meg egy Piroska – sorolta a kisfiú a jelmezeket.

Az óvó néni már mindent értett.

- De Viki és Réka még nincs itt.

- Lányok – legyintett lemondóan Szabi – biztos unikornisnak öltöznek majd. Vagy hercegnőnek, mint a barátnőik.

Hát, erre már nem lehetett mit mondani.  Óvó néni épp törni kezdte volna a fejét, hogyan oldja meg ezt a valóban égető problémát, mikor kinyílt az ajtó. Először egy marcona, fekete szakállt és kampókezet viselő, rémisztő kalóz lépett be, utána pedig egy rém csúnya, hosszú karmú, zöld, bundás szörnyeteg.

A csoportban csend lett. Mindenki azon törte a fejét, vajon kik lehetnek ezek az alakok. Végül a kalóz és a szörny egyszerre kiáltotta el magát bájos kislány hangon:

- Meglepetés!

Szabiból egyszerre tört fel a csodálkozás és a megkönnyebbülés, mikor ráismert Vikire és Rékára:

- Meg vagyunk mentve!

A nap remekült telt. Nem csak a rendőröknek, a szuperhősöknek is akadt dolga, hiszen felváltva kellett kiszabadítaniuk a rém csúnya szörny és a marcona fekete szakállú kalóz karmai közül az elrabolt hercegnőket, pillangókat, katicát, méhecskét, cicát és persze Piroskát, akinek azért kicsit hiányzott a farkas.

 

farsang_mese.jpg

kép forrása: pixabay.com/stocksnap

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7513580969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása