Avarfalvi Mesék

Kortárs mesék, versek, mondókák

Itt a vége, hova futunk?

2021. szeptember 30. 10:58 - Várfalvy Emőke

Abszurd majdnem népmese a Népmese Napjára

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesehallgató leányka, aki mikor meghallotta, hogy itt a vége fuss el véle kiugrott a paplan alól és papucs nélkül úgy el szaladt, hogy meg sem állt az Óperenciás tenger partjáig, ahol óriás szerencséjére épp kifutott egy konténerhajó, ami rajzfilmhős alkatrészeket szállított az Petpalack hegyen túlra.

Mikor a kislány megkérdezte, mi lett az Üvegheggyel, a rozsdamentes acéllábú konténerhajós-drónkapitánynő csak annyit morgott, visszaváltották a Teszkóban, aztán pótolták azzal, ami volt.

A kislány vállat vont, s mikor lelépett a petpalackpartra, azonnal a kezébe nyomtak egy szórólapot:

Tündérország csak rád vár! Ezzel a kuponnal csak ma vendégünk vagy egy 100%-ig mesébe illően cukormentes szólószőlőszörpre. Ajándék szalmaszállal.

Mivel a sok futásban igen megszomjazott, a kislány megszaporázta lépteit, és hamar meg is találta Tündérország kapuját.

A kapuban nagy volt a tolongás. Két rasztás unikornis frissen szedett füvet árult lópokrócról. Hangosan kongatták kondérjaikat a rögtönzött Kőlevesfőző Fesztivál chéf-kabátos, kuktasapkás versenyzői. Az ördögfiókák kóstoltatást tartottak a forró forrásvízből kotyvasztott energiaitalukból. Épp lefújták a Legkisebb királylányok-Legkisebb királyfiak korosztályos szájkarate-bajnokság döntő mérkőzését. A Kisgömböc büszkén böffentett egyet sátra előtt, ahol minden órában megosztja a nagyérdemű közönséggel az örök karcsúság titkát.

S mikor a kislány már nem tudta merre induljon a nagy tömegben, egy magát T-Rexnek álcázó hétfejű sárkány lépett mellé és kedvesen a szeme közé nézett:

Szia Hölgyem! Sárkánykályha javítás érdekel?

Szerencsére a kislány még ekkor is emlékezett arra, amit a nagymamájától tanult, így nem állt szóba idegenekkel, inkább hipp-hopp elcserélte a flamingós hajgumiját az egyik boszorkányseprű-árussal a pultja alatt porosodó, kicsit már szakadt, de még oviba jó lesz piros papucsra. Aztán háromszor megpördült…

...És egy tányér égig érő zöldbabfőzelék mellett ébredt.

Mert mindenhol jó, de legjobb...

 

Kép forrása: Saydung89 - https://pixabay.com/hu/vectors/l%c3%a1ny-vir%c3%a1g-vir%c3%a1gos-v%c3%adzfestm%c3%a9ny-5728953/

nepmese_maskent.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avarfalvimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7216704768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása